O Le Faʻavaeina O Laiti Suiga E Tatau Ona E Iloa Ae Leʻi Gaosia

Atonu na e vaʻai atu i ki laiti i ituaiga eseese o masini, ae e te le iloa le igoa atoa o lenei oloa. O le upu ki ki e faʻasino i se tamaʻi vave vave-taga ki. O le igoa ua taua ona o lenei ituaiga o fesuiaʻi manaʻomia se laʻititi aofaʻi o le malosi e faʻagaoioia ai. I lenei tusitusiga, o le a tatou vaʻavaʻai loloto atu ai i tua o nei iunite. Faitau pea e saili atili.

Muamua lava, e taua le manatuaina o nei iunite e mafai ona maua i le tele o masini, pei o masini ma eletise eletise. Talu ai o nei oloa e le manaʻomia se tele o taumafaiga e faʻagaoioia ai, e mafai ona avea ma sili lelei filifiliga mo masini, alamanuia meafaigaluega, ogaumu microwave, ma lifi na o ni nai igoa. E ese mai i lenei, e mafai ona faʻaaogaina i le tele o taʻavale. O le mea moni, e le mafai ona tatou faitauina le aofaʻi o masini eletise o loʻo faʻaaogaina ai latou.

O Amataga

E tusa ai ma le amataga o nei oloa, o latou na faalauiloa mai i se taimi umi ina ua mavae le toe o isi ituaiga o iunite o lo o faia le galuega tauave tutusa. Mo le taimi muamua, na faia ai se ki laiti i le 1932 e se tagata poto e igoa ia Peter McGall.

I ni nai sefulu tausaga mulimuli ane, na faʻatau ai e le Honeywell Sensing and Control le kamupani. E ui lava o le faʻailoga faʻailoga e anaina lava ia Honeywell, o le tele o isi gaosi latou faia micro ki e tutusa le latou mamanu.

Faʻafefea Ona Latou Galue?

Ona o le mamanu o nei iunite, latou mafai ona tatalaina ma tapunia se eletise i se taimi vave. Tusa lava pe o le laʻititi le mamafa o loʻo tuʻuina atu, o le matagaluega e mafai ona alu pea ma pe faʻavae faʻavae i luga o le fausiaina ma faʻapipiʻiina o le ki.

O le ki o loʻo i ai se faʻatanoa i totonu. E faʻaoso e ala i le minoi o le taumoa, tulei-faʻamau, poʻo le faasee. A faʻapipiʻi sina unaʻiga ile fesoasoani ole tautotogo, e vave ona tupu se gaioi i totonu ole ki ile taimi. Ma, oe mafai ona fai mai o le faʻatinoga o nei iunite e fai si faigofie ae matua taua lava.

Pe a tupu lenei gaioiga, o le vaega i totonu o le iunite maua ai se kiliki leo. Oe mafai ona fetuʻunaʻi le malosiʻaga i fafo e mafai faʻagaoioia le ki. I se isi faʻaupuga, oe mafai ona filifili pe fia le mamafa e manaʻomia e faʻaogaina ina ia mafai ai ona ola le ki.

E ui lava o nei tamaʻi ki ua i ai se faigofie tisaini, o le vave tali atu o le iunite ua avea ai ma se filifiliga lelei mo le tele o talosaga i le iinei ma le taimi nei. O le mea lea, o nei oloa ua suia le tele o isi oloa na faʻalauiloa muamua atu. Ma, e mafai ona ou fai atu o nei fesuiaʻiga tamoe liʻo faataamilo i le tele o isi iunite e mafai ona e mauaina i le maketi.

Ma, o lenei o se faʻatomuaga i le faʻaogaina o nei microswitches galue ma le mea e mafai ona e faʻamoemoeina mai ia latou. A e manaʻo e maua le mea silisili mai ia matou, matou te fautua atu e faʻatau mai ia mea mai se kamupani lelei. A uma mea uma, e te le manaʻo e iʻu i le iunite sese. O le mea lea, filifilia le sili iunite o se stroke o le atamai.


Taimi Post: Sep-05-2020